Lasspetters Aktiekrant  Lasspetters  
 48 pagina's  met lasproducten
 tegen extra scherpe  prijzen!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Brandsma Lastechniek
's Gravendamseweg 51C 
225TC Voorhout
tel: 0252 - 377776

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Propaangas

Propaan wordt gewonnen uit petroleum. Bij het kraken van de aardolie komt er propaan en butaan vrij.
Het energierendement van propaan is uitzonderlijk hoog. 1 kg propaan levert u 12,83 kWh energie op, wat we
kunnen vergelijken met een verbruik van 1,25m³ aardgas of 1,35 liter stookolie.
Bij kamertemperatuur is propaan een kleurloos gas. Het gas wordt vloeibaar als het onderdruk of bij erg
lage temperaturen bewaard wordt. Wanneer die druk wordt vrijgelaten, begint de vloeistof te koken en wordt
er damp gevormd, propaan in gasfase, die op zijn beurt als brandstof gebruikt kan worden.
 

En waarvoor kan ik propaan gebruiken?

U kan propaangas gebruiken voor tal van toepassingen. Hieronder een beknopt overzicht:

 • verwarming: centrale verwarming, individuele verwarming, terrasverwarming via stralers ...
 • warmwaterproductie
 • koken
 • haardvuur
 • sfeerhaard
 • zwembadverwarming

In aanlevering in flessen kan propaan ook gebruikt worden voor:

 • barbecue en grill
 • terrasstralers
 • vrijetijdstoepassingen: camping, trekking, mobilhome ...
logos bp benegas en primagaz
 
 

 

Tot 50 % minder gewicht, dubbel plezier

de twee gasflessenTot 50 % minder gewicht, dubbel plezier
Ten opzichte van een stalen gasfles
met vergelijkbare inhoudsmaat leveren de 5 en10 kg BP Gas Light een gewichtsbesparing op variërend van 2,5 tot 10,5 kg. Ervaar zelf hoe het is
om een zoveel lichtere gasfles te tillen of te dragen. Méér comfort voor een actief buitenleven

Inhoud zichtbaar
Dankzij de transparantie van de BP Gas Light is de inhoud eenvoudig 'af te lezen'.

inhoudsniveau zichtbaar op de fles

Detailopname van de gasfles

Unieke hightech kunststof constructie

De BP Gas Light is vervaardigd uit hoogwaardige kunststoffen. Het high techproductieproces geschiedt volledig gerobotiseerd.De gladde binnenvoering is uit één geheel vervaardigd en vormt samen met de glasvezel buitenmantel het drukvat. De kunststof is bestand tegen chemicaliën en de UV coating gaat veroudering van de kunststof tegen. De BP Gas Light is vochtbestendig. Door de kunststof behuizing van de fles bestaat er geen kans op ontsierende roestvlekken.De BP Gas Light is uitvoerig getest en voldoet aande CEN 12245, TPED en ADR/VLG. De BP Gas Light draagt tevens het internationale "π" keurmerk.

detailopname van de handgrepen van de fles

Makkelijk te dragen

Met zijn grote en ruime handgrepen laat de BP Gas Light zich comfortabel en makkelijk dragen. De kunststof kraag biedt bovendien bescherming voor de kraan.

 

 

 

 

 

Meer over de veiligheid van BP Gas Light

De veiligheid van de BP Gas Light
logoSterk en veilig

Seal

De groene garantie van BP

De populaire BP Gas Light gasfles is een graag geziene ‘gast’ bij vele recreatieve toepassingen (kamperen, barbecue en terrasverwarming). Een vertrouwd en herkenbaar beeld bij menig buitenevenement, waar de groene garantie van het BP merk achter staat.

Deze herkenbaarheid wordt nog duidelijker met de vernieuwde verzegeling t.w. een witte krimpfolie met het in groen afgebeelde BP Helios beeldmerk, die in de loop van het seizoen het groene dopje op deBP Gas Light flessen gaat vervangen. Controleert u bij aanschaf altijd of de krimpfolieverzegeling onbeschadigd is.

BP Gas Light collar 2009

Veiligheidsinstructies

Op de BP Gas Light treft u met ingang van 2009 een zogenaamde collar aan. Hiermee worden aan de hand van duidelijke pictogrammen een aantal instructies onder de aandacht gebracht die van groot belang zijn voor het veilig gebruik van de BP Gas Light, t.w. 
 • Niet gooien met de fles
 • De fles niet laten vallen
 • Niet rollen met deze fles
 • Fles niet onder een brandende BBQ plaatsen

  Klik hier voor de Gouden regels voor veilig gebruik van flessengas.
 • Een gewone gasfles bij brand

  Bij stalen gasflessen zal indien de temperatuur in de buurt van de fles sterk oploopt, bijvoorbeeld bij een brand, het gas in de fles gaan uitzetten. Indien dit proces niet door het koelen van de fles gestopt wordt kan dit dusdanig extreme vormen aannemen dat er een hydraulische kracht op de wand van de fles uitgeoefend wordt. Hierdoor zal in veel gevallen de fles eerst vervormen (uitzetten) en vervolgens scheuren of openbarsten. De inhoud, die in vloeibare vorm in de fles zit, zal dan ineens vrijkomen. Dit verschijnsel wordt een BLEVE (Boiling Liquid Expansion Vapour Explosion) genoemd. Dit verschijnsel is zo krachtig dat in veel gevallen de fles als een spreekwoordelijk ongeleid projectiel weggeslingerd wordt. Bij een brand vormt dit een ernstige bedreiging voor hulpverlenend personeel.

  BP Gas Light bij brand

  De Lichtgewicht BP fles toont een geheel ander gedrag bij brand. Uitgaande van sterke opwarming zal niet alleen het gas in de fles sterk uitzetten maar zal ook het materiaal "zachter" worden. De combinatie druk en temperatuur zorgt ervoor dat er minuscuul kleine gaatjes in de wand van de fles komen. Hierdoor blaast de fles als het ware af. Het product komt vrij en zal verbranden maar er vindt geen BLEVE plaats. Er is min of meer sprake van een zelfregulerend gedrag ofwel "gecontroleerd uitbranden". Brandtests in een speciale houder laten zien dat de fles niet volledig uitbrandt maar gewoon blijft staan in de houder. Ook de kunststof buitenmantel is na de brandtest verdwenen maar de cocon staat nog steeds los in de beugel.

  Verlenging van de keurtermijn

  TUV certificering
  In november 2008 is door de TüV-Süd Industrie Services dekeurtermijn voor de BP Gas Lightverlengd van 5 jaar naar 10 jaar. Een bewijs dat de hoogste officiële en toonaangevende autoriteiten op dit gebied ook overtuigd zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van de BP Gas Light.

   

  BP Gas Light toepassingen

  Twee mensen onder een boom aan het picknickenDe BP Gas Light is veilig, licht, praktisch, comfortabel en voorzien van een fraai, modern design.

  BP Gas Light, voor een aangenaam en actief buitenleven

  Het aanbod aan sfeervolle buitenaccessoires groeit elk jaar en biedt volop keuze voor iedereen die buiten een gezellige, exotische sfeer wil creëren. 

  De barbecue vormt de spil van de buitenkeuken. In de afgelopen jaren heeft de gasbarbecue veel terrein gewonnen op de conventionele barbecue en er zijn ook praktische meeneemmodellen voor onderweg of op de camping. Het bijzondere van de gasbarbecue is dat deze in een handomdraai klaar is voor gebruik en veiliger en gebruiksvriendelijker is. 

  Een behaaglijke terrasverwarmer of gashaard zorgt voor warmte en gezelligheid en zal de zomeravonden op een bijzonder sfeervolle manier ruimschoots verlengen. Maar ook de seizoenen worden verlengd; barbecueën in de winter wint ook steeds meer aan populariteit. 

  Het moderne en stijlvolle ontwerp van de flessen van BP Gas Light past uitstekend bij de fraaie gas barbecues, terrasverwarmer en gashaarden. De ideale gasfles die past bij een hedendaagse comfortabele manier vanbuiten leven. Door zijn lichte gewicht kan de BP Gas Light met weinig inspanning op diverse locaties worden ingezet: op het terras, in de camper, de caravan of op de boot. En dankzij de transparante kunststof weet u altijd hoeveel gas nog aanwezig is. De fles laat geen roestplekken achter en is makkelijk te reinigen.

  Gezin aan het barbecuen

  Sterk, comfortabel te gebruiken en veilig

  Mensen aan een Happy Cocooning tafel

  De BP Gas Light is geheel vervaardigd uit hightech synthetisch materiaal en is als volgt opgebouwd: HDPE voering (binnenwand, uit één geheel vervaardigd), met daaromheen een gewonden glasvezel versterking. Het geheel is gefixeerd met een kunsthars. Doordat de voering uit één geheel vervaardigd is en geen lasnaden of lijmverbindingen bevat, wordt - mede door de glasvezelversterking - een enorm sterke, veilige en toch lichte constructie verkregen. Een moderne behuizing, eveneens vervaardigd uit HDPE, voorzien van comfortabele handgrepen, zorgt voor de finishing touch en makkelijke handelbaarheid van de fles. Door een uitgekiende vormgeving is de fles makkelijk stapelbaar, wat vooral bij opslag veel voordeel biedt.

   

   

  Meer over de eigenschappen van BP Gas Light

  Meer over de veiligheid van BP Gas Light

  Copyright © 2010 Brandsmalastechniek. All Rights Reserved.